VIP zandvoort

Vrijwilligers Informatie Punt

Hier vind je vrijwilligerswerk in en rond Zandvoort.
Organisaties en verenigingen kunnen hier hun vacature plaatsen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dolly ten Pierik

Dolly ten Pierik is een bruisende dame van 57 jaar jong, zij woont al sinds ze 10 maanden oud is in Zandvoort, met veel plezier en (nu nog) samen met haar jongste dochter.

Dolly is sinds 2013 vrijwilligster bij de lokale radio omroep ZFM. Omdat zij haar werk niet meer kon doen omdat zij was afgekeurd, stelde het UWV haar voor om op zoek te gaan naar passend vrijwilligerswerk. Dolly heeft dit met beide handen aangegrepen en is terecht gekomen op de Vip website waar zij allerlei vacatures heeft bekeken en naar aanleiding daarvan ook her en der een praatje heeft gemaakt. Zij heeft toen gekozen voor ZFM en heeft daar nooit spijt van gehad.

Ze is twee keer in de week begonnen bij ZFM als sidekick bij het programma: “Zandvoort Luncht!” Inmiddels doet zij daar veel meer dan dat; zo doet ze veel voorbereidingen voor programma’s, verzorgt ze het weerbericht en verzamelt ze het lokale nieuws, doet ze veel redactie werk, gaat ze soms op stap voor een reportage met een cameraman, doet ze live verslag van gebeurtenissen, gaat ze één keer per maand naar vergaderingen en is ze als secretaris onderdeel van het bestuur. Een bezig bijtje dus!

Alsof dat nog niet genoeg is, is ze achter de schermen ook bezig me het bedenken en voorbereiden van eigen programma’s: “Het liefst wil ik twee eigen programma’s, eentje voor dames genaamd Ladies Night; een programma voor en door dames met speciale onderwerpen en muziek en één programma gericht op kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Ik weet zeker dat dat binnenkort gaat lukken” vertelt Dolly enthousiast.

         foto: Dolly in actie voor ZFM

“Door dit vrijwilligerswerk ben ik trouwens van het een in het ander gerold, zo ben ik door de radio ook erg betrokken bij het hele Sinterklaas gebeuren in Zandvoort en wordt ik weleens gevraagd om concerten te presenteren. Omdat ik voor de radio weleens “live” artiesten nodig had, en met veel van hen in contact ben gekomen, maak ik met hen ook van alles en nog wat mee. Heerlijk is dat, als ik al die jaren thuis was blijven zitten had ik dat allemaal gemist!”

Op de vraag waarom ze vrijwilligerswerk doet is ze duidelijk: “Het geeft je een doel, het gevoel dat je iets betekent voor de maatschappij, dat je nog niet afgeschreven bent. Het is leuk om te doen en ik heb leuke mensen om mij heen en zit in een geweldige organisatie. Vooral ook de waardering van de luisteraars vind ik erg speciaal. Ik kan ook lekker mijn creatieve ei in dit werk kwijt, heerlijk!”

Dolly vertelt verder: “Er valt ook altijd nog genoeg te leren, je bent nooit uitgeleerd en ik doe dan ook veel mee aan workshops en cursussen van bijvoorbeeld de Vrijwilligers Academie Haarlem: dat is echt een leuk initiatief en een echte aanrader. Ook via RTVNH volg ik cursussen gericht op radio en TV maken, dat is ook erg leuk en boeiend.”

Dolly zou iedereen vrijwilligerswerk willen aanraden: “Het vult je dagen, je ontmoet nieuwe mensen, het staat goed op je CV en het is een perfect middel tegen depressie” zegt ze met een glimlach.

Dolly geeft nog een tip: “Als je niet weet wat je kan doen en hoe je moet beginnen zou ik zeggen: maak gewoon eens voor jezelf een lijstje, wat vind je leuk, waar ben je goed in, wat zijn je vaardigheden en vooral ook: wat wil je niet? Zo maak je het wat duidelijker voor jezelf en kun je gerichter gaan zoeken; kijk vooral dan ook eens op VIP, daar staat van alles en nog wat en je kunt altijd iets proberen; vrijwilligerswerk moet bij je passen, als dat niet zo is moet je even verder kijken, je vindt vanzelf iets leuks!”

Ten slotte wil ze het volgende graag nog even kwijt: “het doen van vrijwilligerswerk brengt zoveel mooie momenten, zoveel mooie cadeautjes, ik zou dat nooit meer willen missen.”