VIP zandvoort

Vrijwilligers Informatie Punt

Hier vind je vrijwilligerswerk in en rond Zandvoort.
Organisaties en verenigingen kunnen hier hun vacature plaatsen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Evelien

Evelien van der Mije is een bekend gezicht bij Pluspunt. Niet zozeer in het gebouw, maar wel heel erg betrokken bij het jeugdwerk. Rens Wit is de jeugdcoördinator en zij biedt hem vele helpende handjes.

Zo verzorgt zij al enkele jaren de Chill Out, een onderdeel van de buitenschoolse opvang, voor de jeugd van 10/11 jaar in De Golf c.q. aula van de Nicolaas-school aan de Dr. J.P. Thijsseweg. Zij kunnen daar elke dinsdag- en donderdagmiddag van 15.00-17.00 u. terecht om te chillen, gamen, sportieve activiteiten, koken, film kijken en nog meer.

Verder werkt ze mee aan de disco en dagjes uit.

Het zomerkamp laat ze over aan haar kinderen (17 en 19), want die hebben ook vrijwilligersbloed door de aderen stromen.

Evelien: “Vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar toch niet echt vrijblijvend, want je hebt een taak op je genomen en die neem ik heel serieus. Ik moet natuurlijk wel opletten, dat ik het thuisfront niet te kort doe.”

Buiten de Chill Out is zij ook zeer actief bij scouting de Buffalo’s als bestuurslid en nog vele andere hand en spandiensten.

Dat is nog niet alles want 1 ochtend per week helpt ze ook nog bij peuterspeelzaal Dribbel in de Oranje Nassauschool.

Als we vragen of zij nog toekomt aan andere hobby’s moet zij dit ontkennen en dat is niet zo gek, maar af en toe kan zij toch wat tijd vrijmaken om iets creatiefs doen.

In ieder geval beleeft zij ontzettend veel plezier aan dit vrijwilligerswerk.

foto: Evelien aan het werk bij de Chill Out.