VIP zandvoort

Vrijwilligers Informatie Punt

Hier vind je vrijwilligerswerk in en rond Zandvoort.
Organisaties en verenigingen kunnen hier hun vacature plaatsen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eric Bullee

Eric is een sociale jongen van 16 jaar, hij zit op de Gertenbach school in de 4de klas en woont in Zandvoort met zijn vader en hond. Zijn hobby’s zijn kickboksen, fitness en zijn vrienden.
Op zijn 13de is hij begonnen met vrijwilligerswerk bij Pluspunt, hij deed toen spelletjes met senioren. Ook heeft hij af en toe senioren geholpen bij computerproblemen, iets wat hij wel vaker zou willen doen zegt hij spontaan.
(Uiteraard gaat VIP hier meteen mee aan de slag, je hoort nog van ons Eric!)
Ook bij het Jeugdhonk is hij als vrijwilliger actief, hij vertelt trots dat hij een van de jongeren is die ervoor hebben gestreden dat er een plek voor hen kwam en dat hij veel heeft meegewerkt om het op orde te krijgen. Als jongerenwerkster Floortje hem nodig heeft voor het project “Use Your Talent” weet ze hem te vinden en helpt hij haar met van alles.

Ook op het Circuit Park Zandvoort is hij geen vreemde, hij heeft daar vaak geholpen als vrijwillig verkeersbegeleider.
Maar het leukste vrijwilligerswerk dat hij ooit heeft gedaan vindt hij toch wel het werken als taalmaatje voor vluchtelingen en statushouders; hierin heeft hij zijn draai gevonden. Hij heeft zelfs aan dit vrijwilligerswerk een “beste vriend” overgehouden! Eric werd namelijk taalmaatje voor een vluchtelingen gezin. Door veel samen te praten en samen leuke dingen te ondernemen heeft hij hen geholpen om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen en om het gezin wegwijs te maken in Zandvoort. De vader van het gezin spreekt inmiddels heel goed Nederlands en Eric is best trots op hem. Maar het klikt vooral erg goed tussen Eric en Fadi, de zoon van dit gezin die dezelfde leeftijd heeft als Eric.
Inmiddels is Eric geen taalmaatje meer maar de vriendschap tussen Fadi en hem is gebleven, ze gaan veel samen op stap. “Ik zie hem nu zeker niet meer als vluchteling maar als mijn beste vriend” zegt Eric, “in juni kennen we elkaar een jaar en dat gaan we vieren. Dat ik hem heb leren kennen is het allerleukste van mijn vrijwilligerswerk ooit geweest!”

 

Op de vraag waarom hij vrijwilligerswerk doet is Eric heel stellig: “ik had veel tijd over en wilde dat nuttig besteden aan iets dat ook leuk is om te doen, ik hou niet van stilzitten en ben graag productief bezig.

Het leukste aan vrijwilligerswerk doen vind ik dat het je een goed gevoel als je iets hebt gedaan voor een ander die dat nodig heeft en dat je door dit werk veel leuke nieuwe mensen leert kennen. De dankbaarheid die mensen tonen als je iets voor hen doet is geeft veel voldoening.”

 

Eric: “Of ik iets heb geleerd van zijn werk als vrijwilliger? Jazeker, ik kijk nu heel anders tegen vluchtelingen en statushouders aan bijvoorbeeld, ik zie dat in een heel ander perspectief. En  volgens mij zijn het vooral de kleine dingen die je kan doen voor een ander die een grote impact kunnen hebben. Dat kunnen hele simpele dingen zijn zoals even het stoepje sneeuwvrij maken bij je bejaarde buurvrouw, een boodschapje doen voor iemand die ziek is enzovoorts. Voor mij vaak een kleine moeite maar je krijgt er een grote glimlach voor terug.”

 

Eric zou iedereen willen aanraden om vrijwilligerswerk te gaan doen, vooral aan mensen die niet weten wat ze in hun vrije tijd kunnen doen en hiervoor een zinvolle invulling zoeken.

“Kijk wat je leuk vindt om te doen in je vrije tijd en laat vrijwilligerswerk hierbij aansluiten, het moet goed bij je passen, dan hou je het lang vol en heb je er het meeste plezier in! Het hoeft niet tijdrovend te zijn, er is ook vrijwilligerswerk te vinden dat minder tijd kost, je kan dat vaak zelf bepalen” zegt hij zelfverzekerd.

 

Tot slot wil hij nog even melden dat het heel makkelijk is om vrijwilligerswerk te vinden in Zandvoort: “Kijk gewoon even op VIP, daar staat genoeg!”.


Eric (links) met zijn beste vriend Fadi (rechts) en twee mooie dames in het midden