VIP zandvoort

Vrijwilligers Informatie Punt

Hier vind je vrijwilligerswerk in en rond Zandvoort.
Organisaties en verenigingen kunnen hier hun vacature plaatsen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thomas de Jong

Thomas is 15 jaar, woont in Zandvoort met zijn vader, moeder, hond en kat en zit in de 4de klas van de Gertenbach-school. Vrijwilligerswerk is hem door zijn beide ouders met de paplepel ingegoten en hij is dan ook veel als vrijwilliger in het dorp te vinden. Zo is hij vrijwilliger bij :

Pluspunt
Hier helpt bij met van alles en nog wat; elke kinderdisco is hij als vrijwilliger van de partij en bij Burendag en NL Doet steekt Thomas regelmatig de handen uit de mouwen. Ook via het project “Use Your Talent” helpt Thomas waar hij kan als vrijwilliger.

ZFM
Thomas heeft als grote hobby muziek, niet gek dus dat hij vrijwilliger is geworden bij dit lokale radiostation, Hij is hier niet alleen vrijwilliger maar heeft zelfs zijn eigen radioprogramma: “ZFM Jong Zandvoort”. Elke donderdag van 18.00 tot 20.00 uur is hij hiermee op de radio. “Niet vergeten om onze Facebook pagina te vermelden hoor” zegt Thomas. Bij deze dus: typ op Facebook ZFM jong Zandvoort in en je komt er vanzelf!

Rode Kruis
Bij het Rode Kruis is Thomas volgens eigen zeggen een “Manusje van alles” en helpt hij waar en wanneer hij kan. Van maart t.m. september is hij ongeveer 2 keer per maand voor hen aan de slag.
Omdat Thomas later Ambulancechauffeur wil worden komt de ervaring die hij opdoet bij het Rode Kruis heel goed van pas; ook staat dit vrijwilligerswerk natuurlijk prachtig op zijn CV, iets waar werkgevers veel naar kijken tegenwoordig.

Stichting Zandvoortse 4-daagse
Ook hier is Thomas geen onbekende; bij dit jaarlijkse evenement is hij standaard van de partij en helpt hij waar hij kan. Vooral op de “bezemwagen” vindt hij leuk om te doen.

Thomas is een rustige en nuchtere jongen; op de vraag waarom hij vrijwilligerswerk doet zegt hij: “gewoon omdat het leuk is, het is een leuke vrije tijds besteding”. Bij verder vragen komt er nog wel wat meer naar voren: “ik vindt het erg leuk om mensen helpen die zelf minder kunnen of minder zelfstandig zijn en ik vind het leuk om mensen vrolijk te maken. Als dat kan met vrijwilligerswerk dan ben ik van de partij!
Zelf leer ik door het doen van vrijwilligerswerk veel (nieuwe) mensen kennen en nieuwe vaardigheden: zo heb ik bij het Rode Kruis mijn EHBO diploma mogen halen, dit komt weer goed van pas.”
Thomas zou het iedereen dan ook aanraden om vrijwilligerswerk te gaan doen: “Als je niet goed weet wat je kan gaan doen kun je het beste even op de VIP site kijken, daar staat van alles op en je kan altijd iets proberen, als je het niet leuk vind zoek je iets anders”.


foto: Johan Lagarde